Lisäksi on hyvä, jos yrittäjillä on käytössään kuudes aisti.

Kirsi ja Mark Heidt haluavat tarjota kahvila Valkoisessa Puussa elämyksiä kaikille viidelle aistille.
– Hyvä kokemus syntyy aidoista mauista, mutta myös olohuonemaisesta sisustuksesta ja ystävällisestä palvelusta, toimitusjohtaja Kirsi kuvailee.

Yrittäjillä itsellään on hyvä olla käytössään se kuudes aisti. Se, jolla havainnoida ja aistia tulevaa, hakea ideoita. Haaveilla vaikka tulisijasta kahvilan nurkassa tai pop upista torin laidalla.
–Yritys ei ole koskaan valmis, haluamme aina kehittää uutta. Koskaan ei tiedä, mitä mahdollisuuksia syntyy. Ideoita ei meiltä puutu, luova johtaja Mark vakuuttaa.

Yritystarinan pohjana on pariskunnan samanlaiset ajatukset elää elämää. Tämän suomalainen Kirsi ja amerikkalainen Mark tunnistivat heti tavatessaan syksyllä 2002. Ensimmäinen Valkoisen Puun kahvila ja keramiikkamyymälä avattiin Kauhajoelle 2011, sen jälkeen palaset ovat loksahdelleet kohdilleen yksi kerrallaan. Seinäjoen kahvilan ovet avattiin pari vuotta sitten. Kesän 2017 uutuus puolestaan olivat konttikahvilat, Coffee Boxit, joilla vietiin herkkuja festivaaleille. Tapahtumia kierretään jälleen kesällä.

Täydelliseksi hiottu suklaakakku

Useista Valkoisen Puun kakuista on tullut klassikkoja eikä niitä saisi asiakkaiden mielestä poistaa valikoimasta.
– Päädyimme tekemään joitakin kakkuja kausittain, esimerkiksi perinteinen mansikkainen brita-kakku on valikoimassa kesäisin ja suklainen kirsikka-brita talvisin.
Joistakin ei voi luopua edes sesongiksi. Markin ja Kirsin täydelliseksi hioma suklaakakku säilyy listalla aina, kuten myös lounaskeskiviikon pestolasagne.

Kirsi kertoo eläkeläispariskunnasta, joka ajoi Helsingistä Kauhajoella ja takaisin vain saadakseen lapsenlapsensa ristiäisiin oikeanlaiset tarjottavat. Eräs kymmenvuotias poika puolestaan hyppäsi Tampereella junaan, jotta saisi nauttia kummitätinsä kanssa ”sitä suklaakakkua” Seinäjoella.
– Nämä ovat parasta markkinointia ja palkintoja kaikesta tehdystä työstä, Kirsi kiteyttää.

 

Teksti: Tiina Rantakoski
Kuvat: Tuukka Kiviranta

Tutustu Seinäjoki lennossa! -julkaisuun: https://www.intoseinajoki.fi/tiedostopankki/342/Seinajoki_lennossa.pdf

Pin It on Pinterest

Share This