Millaista intohimoa löytyy erikoisempien majoituspaikkojen taustalta?

Maailma tulee meille

Lammaskaksoset Tiku ja Taku tepastelevat liikuttavilla tikkujaloillaan areenalle. Merja Ilomäen kädessä olevat leivät lupaavat hyvää: herkkujen perässä pienet esteet eivät haittaa menoa.
– Olin viisitoista, kun perheemme aloitti maatilamatkailuyrityksen. Kasvoin siihen, että vieraat ihmiset kulkevat pihapiirissä, toisen polven maatilamatkailuyrittäjä muistelee.
Tiku on lammasagilityssä vähän parempi kuin Taku, joka on hiukan ujompi. Moni tuleva morsian on kohdannut lampaat polttareissaan.
– Maaseudun polttaripakettiin kuuluu myös kirveenheittoa, lypsämistä ja hiirentappoa. Ei täällä toki ihan oikeita hiiriä tapeta, emäntä tarkentaa.
Ilomäen kahdeksan mökin maatila on erityisesti perheiden suosiossa, mutta myös useat työmatkalaiset ovat valinneet maaseudun rauhan. Suomen noste kansainvälisten turistien suosikkina näkyy myös Peräseinäjoen pelloilla: booking.com tuo väkeä pitkin maailmaa.
– Ei haittaa, vaikka en ehdi itse paljoa matkustella, sillä eri kulttuurit tulevat meille kylään, Ilomäki iloitsee.

Kuvassa Merja Ilomäki

 

Historia puhuu radan varressa

Rautatieaseman naapurissa komeilevat Hotelli-Ravintola Alman tornihuoneet, joiden tunnelmassa on jotain maagisen rauhoittavaa. Aivan kuin vuonna 1920 rakennettu entinen höyryvetureiden vesitorni yrittäisi puhua jotain menneisyydestä. – Minua on aina kiehtonut historia, joka antaa elämälle perustan. Menneisyyden tunteminen auttaa ymmärtämään nykyisyyttä, yrittäjä Heidi Ylikoski pohtii.
Viisikerroksisen tornihotellin vieraat ovat kehuneet, että miljöö muistuttaa Keski- ja Etelä-Euroopan hotelleja. 1900-luvun alun kiireetön tunnelma, vähäeleisen rouhea sisustus ja jokaiseen huoneeseen taiteiltu uniikki iso seinämaalaus kertovat yli 50 vuotta tyhjänä uinuneen rakennuksen tarinaa.
– Seinäjoella ei ole montaa vanhaa rakennusta, siksi Alma ja Torni ovat matkailulle tärkeitä, Ylikoski huomauttaa.
Hotelli-Ravintola Alma ylsi tänä vuonna seitsemänneksi Trivagon Suomen parhaista hotelleista kolmen tähden sarjassa.

Kuvassa Heidi Ylikoski

 

Yhteinen yö pelaten 

Kaikkihan nykyään pelaavat, mutta miltä tuntuu tehdä se yhdessä? SJK eSportsin manageri Pekka Riihimaa esittelee Pelitaloa, jossa on kuuden pelipaikan vieressä sängyt odottamassa mahdollista lepovaihetta.
– On aivan eri fiilis pelata yhdessä kunnon laitteilla kuin yksinään kotikoneelta. Olemme satsanneet koneisiin, näyttöihin ja pelituoleihin. Jokainen pelipaikan rakentaminen on maksanut noin kolmetuhatta euroa.
Roveksen teollisuusalueella vaikuttavan OmaSP Pelitalon sisustus on retrotyylinen. Sauna ja keittiö löytyvät, mutta pääosassa on pelaaminen.

Riihimaa kertoo, että Seinäjoen Pelitalo on vielä ainutlaatuinen paikka Suomessa. Se kerää pelitaitoista väkeä etelästä asti. Yleensä majoitutaan koko viikonlopuksi.
Sitä paitsi siellä tapahtuu koko ajan. Uusin juttu on 20 pelipaikan tila, johon saa tulla pelaamaan kuin kuntosalille treenaamaan. Kuukausimaksulla voi lunastaa paikan pelimaailmasta, jossa koneet vaihtuvat puolivuosittain uusimpiin versioihin.
– Intohimonamme on kehittää pelialaa, jossa otetaan nyt isoja askeleita. Yksittäisten urheilijahuippujen sijaan haluamme nostaa koko tasoa. Tavoitteenamme on nostaa seura elektronisen pelaamisen Suomen ja Euroopan huipulle, SJK eSportsin luotsi vakuuttaa.

Kuvassa Pekka Riihimaa

 

Hymy maistuu aamupalalla

Marjo Lyyluoma nauttii aamuista, kun yövieraat kokoontuvat yhteisen pöydän ääreen.
– Kerran täällä oli majoittuneena lentopallojoukkue ja kun nuoret tulivat aamiaiselle, niin heidän ilmeensä olivat paljonpuhuvat. Parasta tässä kaikessa on asiakkaiden hymy.

Aamiaismajoitus Tapanila syntyi melkein sattumalta, tai oikeastaan se oli liian lähellä ollakseen totta. Parikymmentä vuotta pitopalvelualalla työskennellyt Lyyluoma kohtasi parisen vuotta sitten Porvoossa vastaavanlaisen paikan, ja idea omasta yrityksestä jäi kytemään. Hetken tuumattuaan hän oivalsi, että suvun omistuksessa oleva talo Nurmon keskustassa olisi passeli tarkoitukseen. Eikä kulunut kuin tovi, kun tilat oli kunnostettu kymmenelle yöpyjälle.
– Täällä on rauhaa, ihminen voi tuntea tulleensa kotiin. Olemme varamummola ja kodinomainen vaihtoehto työmatkalaisille, neljän lapsen äiti pohtii.

Kuvassa Marjo Lyyluoma

 

Mediahuoneesta pikku ekstraa

Original Sokos Hotel Vaakunasta voi tilata erityisen mediahuoneen, jossa seinän täyttää iso screeni, ja lattianrajassa kulkevan valaistuksen voi säätää leffatunnelmaan.

– Idea mediahuoneista tuli alun perin Seinäjoen monista musiikkitapahtumista, joissa äänin ja valoin luodaan ihmisille elämyksiä. Tämän ajatuksen innoittamana luotiin Vaakunan mediahuoneet, vastaanottopäällikkö Merja Rantala kertoo.

Näitä Superior king -huoneita on uusitussa Vaakunassa neljä. Tieto vastikään uudistuneen hotellin mediahuoneista ei ole tavoittanut vielä laajasti, monelle asiakkaalle ekstravarustus tulee iloisena yllätyksenä. Muutamalla lisäkympillä voi saada perushuoneen päälle kunnon elokuvanautinnon.
– Huoneissa on langaton cast-mahdollisuus mobiililaitteille s
ekä tietokoneelle. Yhteensopivia ohjelmia ovat muun muassa Spotify, HBO, Katsomo, Ruutu, Areena sekä Netflix.

Teemalliset hotellihuoneet tuovat oman lisämausteen ketjuhotellin tarjontaan. Rantala uskoo, että näillä tulee olemaan kysyntää.
– Huoneiden kalusteisiin integroidut kaiuttimet toistavat ääntä todella tehokkaasti. Mediahuoneen yhteydessä olevassa saunassa on kaiuttimet, joista voi löylyjä heitellessä kuunnella omaa Spotify-listaa.

Kuvassa Merja Rantala

 

Teksti: Outi Myllymäki
Kuvat: Tuukka Kiviranta

Tutustu Seinäjoki lennossa! -julkaisuun: https://www.intoseinajoki.fi/tiedostopankki/342/Seinajoki_lennossa.pdf

Pin It on Pinterest

Share This