Mistä koostuu unelmien asuinalue Sinun mielestäsi? Onko se aktiivinen vai kaipaatko rauhaa ympärillesi? Tunnetko naapurisi ja järjestättekö yhdessä kevätkauden avajaiset tai satokauden juhlat kadullasi? Löytyykö teidän kylältä tai kaupunginosasta jokin yhteinen paikka, jossa voi kokoontua esim. nauttimaan pääsiäiskokosta tai kuumasta mehujuomasta laskiaisriehan aikaan? Vai haluatko olla omissa oloissasi, kuitenkin tietäen, että tarpeen tullen voit kysyä naapuriltasi apua? Lainata vaikka ruohonleikkuria.

Viime vuonna unelmia lähti toteuttamaan Seinäjoen kylissä ja kaupunginosissa parikymmentä eri tahoa. Unelmat koostuivat yhteisistä kokoontumispaikoista, korttelijuhlista, tutustumisreissuista asuinalueiden naapuritoimijoihin, siivouspäivästä, yhteisöllisistä urheilutapahtumista, patikkaretkistä ja illanvietoista jne.

Tiesitkö, että Seinäjoen kaupungilla on nyt auki kylien- ja kaupunginosien kehittämisavustukset, joiden avulla voit tehdä oman asuinalueesi unelmia todeksi? Millainen olisi projekti, joka muuttaisi asuinalueesi osallistavammaksi, toimivammaksi, yhteisöllisemmäksi ja toisi esiin oman alueesi paikallisidentiteettiä?

Nappaa naapuri mukaan ideoimaan, keskustele ideoistasi kylä- ja kaupunginosayhdistyksissä, vanhempaintoimikunnissa tai vaikka kaveriporukalla. Sitten vaan rohkeasti ideat paperille ja avustushakemuksen tekoon! Yhdessä toteutatte ideanne ja luotte omasta asuinalueestanne enemmän unelmienne näköisen.

Rohkeasti kohti unelmien asuinalueita, meidän Seinäjokea!

Vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta

P.S. Tässä linkki avustushakemukseen http://www.seinajoki.fi/seinajoenkaupunki/osallistujavaikuta/kylienjakaupunginosienkehittamisavustukset.html

Elinvoiman ja kilpailukyvyn toimialalla kehitän asukasosallistamiseen, vuorovaikutukseen ja aktivointiin liittyviä malleja. Ajatuksena asukasosallistamisessa on kuunnella asukkaita ja yhteisöjä siitä, miten voisimme kehittää meidän palveluita ja fyysistä infraa entistä käyttäjälähtöisemmäksi ja viihtyisäksi.

Pin It on Pinterest

Share This