Seinäjoen ydinkeskusta uuden ajan kynnyksellä

Tervetuloa meidanseinajoki.fi -sivustolle. Täältä tulet löytämään tuoreimmat kuulumiset Seinäjoen ydinkeskustan rakennushankkeista koko rakentamisen ajan. Aluksi keskitytään Keskustorin ympäristöön, mutta myös asemanseudun suunnittelun vaiheista kerrotaan tällä sivustolla.

Seinäjoen kaupunki on koko 2000-luvun ajan kehittynyt hurjaa vauhtia. Asukasmäärän kasvu on ollut valtakunnan kärkivauhtia jo vuosia. Samalla kaupunkiin on rakentunut uusia asuinalueita ja kaupallisia keskittymiä kaupungin laitamille. Myös kaupungin peruspalveluiden tuottamiseen liittyvään infraan on investoitu merkittävästi. Kuitenkin yksi tärkeä palanen on jäänyt muun kehittämisen tahdista. Ydinkeskusta. Visiota uudesta ydinkeskustasta on pitkään valmisteltu ja vihdoin palaset ovat loksahtaneet kohdalleen: ydinkeskustan kehittäminen on päässyt vauhtiin.

Kaikkien yhteinen asia

Keskustorin laidalla on jo käynnistynyt kaksi yksityistä rakennushanketta. Rakennusliike Lujatalo ja SSR Pohjanmaa rakentavat torin pohjoislaitaan kaksi yhdeksänkerroksista kerrostaloa, joihin molempiin tulee sekä liiketilaa että asuntoja. SSR Pohjanmaan uuden rakennuksen alta purettiin vanha Kassatalo syyskuun  2016 aikana. Loka-marraskuussa 2016 käynnistyi Rakennusliike J. Rajalan toimesta ensin Oma Säästöpankin Talon purkutyöt ja sen jälkeen uuden entistä uljaamman, myös yhdeksän kerroksisen, Oma Säästöpankin Talon rakentaminen.  Seiparkin Keskustorin maanalaisen pysäköintitalon rakentaminen aloitettiin marraskuun 2016 alussa, alkaen Kalevankadun suunnasta siirtyen vaiheittain kohti Koulukadun pohjoispäätä. Kaikista näistä rakennushankkeista ja niiden etenemisestä löydät tietoja näiltä sivuilta.

Pelkän katuympäristön tai maanalaisen pysäköintilaitoksen avulla keskustan elinvoimaisuus ei lisäänny. Elävöityminen syntyy ihmisistä ja yksinkertaisin keino saada ihmisiä keskustaan, on rakentaa sinne asuntoja. Ja jotta halutaan asua keskustassa, tulee siellä olla viihtyisä katuympäristö sekä houkuttelevat ostosmahdollisuudet hyvissä liiketiloissa. Ja taas noiden mahdollistamiseksi on autot vietävä koottuihin pysäköintiratkaisuihin ja tässä tapauksessa nimenomaan maan alle.

Seuraa sivustoa

Tämä meidänseinajoki.fi -sivusto on luotu helpottamaan meidän kaupunkilaisten keskustassa elämisen ja asioimisen arkea rakennustöiden keskellä sekä kertomaan tulevista suunnitelmista. Täällä tiedotamme rakennustöiden vaiheista ja kaikesta muusta hankkeeseen liittyvästä.

Pidetään kaikkien osapuolten pyörät pyörimässä ja katsotaan jo näiden rakennushankkeiden valmistumisen myötä syntyvää uutta ja elinvoimaista Seinäjoen ydinkeskustaa!

Rakennetaan yhdessä #meidänseinäjoki !

Keskustori lukuina

n. 200 asuntoa
n. 300 autopaikkaa
runsaasti liiketilaa
3 uutta kerrostaloa
1 pysäköintitalo
uusi tori ja ihmisten kohtaamispaikka

Pin It on Pinterest

Share This