Pinaattilätyt ja jauhelihakastike on makupari, joka on yhä Seinäjoen kouluissa suosituimpien ruokien listalla. Muualla Suomessa yhdistelmää kummastellaan, mutta monelle seinäjokelaiselle paikallisen Atrian valmistamat pinaattilätyt jauhelihakastikkeella on nopea ja herkullinen arkiruoka.

Yhdistelmän loihti ruokapalvelupäällikkö Mervi Röyskö jo 1970-luvulla. Tuolloin annosta väritti mehukas kurpitsapikkelsi.

Se, minkä kanssa pinaattilätyt pitäisi tarjoilla, kirvoittaa mielipiteitä. Naapurikuntien kouluissa nimittäin pinaattilättyjen kaverina on ollut mm. munakastike, omena- tai karviaishillo ja jopa maksamakkara.

Hyvää ruokahalua!

Jauhelihakastike
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tl suolaa
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
3 dl vettä
3 dl ruokakermaa
2,5 rkl voita
2,5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl ketsuppia
1/2 lihaliemikuutio
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta

Hienonna sipulit ja ruskista jauhelihan kera pannulla. Mausta ja siirrä sivuun odottelemaan. Sulata voi kattilassa ja sekoita jauhot mukaan. Ruskista seos tummaksi (älä kuitenkaan polta) ja lisää vesi sekä 2 dl kermaa. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää jauheliha ja loput kermasta. Kiehauta ja tarkista maku.

Resepti: voitajasuolaa.blogspot.com

Pin It on Pinterest

Share This