Saara Korkatti, 22, opiskelee toista vuotta liiketaloutta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Hän on kotoisin Hämeenlinnasta. Seinäjoella ei ollut ennestään hänelle ketään tuttuja.
– Olin kuullut hyvää Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, ja tänne oli myös helpompi päästä kuin moniin etelämpänä sijaitseviin kouluihin.

Saara alkoi totutella uuteen kotikaupunkiin yhdessä viisivuotiaan shetlanninlammaskoiran Zorron kanssa. Vanhemmat ostivat Hyllykalliolta rivitaloyksiön, joka remontoitiin hänelle kodiksi.
– Kerrostaloasunto olisi ollut koiran kanssa hankala. Hyllykalliolla on turvallisen oloista asua. Ympärillä on hyvät ulkoilumaastot ja ostosmahdollisuudet.

Saara on tavannut paikkakuntalaisia opiskelun lisäksi urheilun kautta. Ensimmäisenä opiskeluvuotenaan hän harrasti lentopalloa Nurmon Jymyssä, mutta tällä hetkellä harrastukselle ei ole aikaa, kun täytyy hoitaa työ ja opiskelu.

Ensimmäisenä vuonna Saara poti koti-ikävää, ja kävi enemmän vanhempien ja siskon luona Hämeenlinnassa. Elämä muuttui, kun hän tapasi opiskelupiireissä turkulaislähtöisen Ollin. Rakkaus roihahti, ja aika pian poikaystävä muutti saman katon alle. Olli on valmistunut tradenomiksi ja käy töissä Kauhavalla.
– Oli tärkeää, että koira ja poikaystävä hyväksyivät toisensa. Olli jaksaa myös kuunnella juttujani koirista, kaikki eivät jaksaisi.

Tulevaisuudensuunnitelmat ovat nuorellaparilla vielä auki, mutta valmistumisensa jälkeen Saara haluaisi työskennellä järjestökentässä. Seinäjoesta on tullut hänelle rakas paikka.
– Seinäjoki on aina minulle tärkeä ja läheinen, vaikka muuttaisin muuallekin.

KUVA:
Saara Korkatti ja Zorro ovat tuttu näky Paukanevan pitkospuilla ja Hyllykallion ulkoilureiteillä. Koiran kanssa uusi asuinympäristö tuli opiskelijalle nopeasti tutuksi.

Teksti ja kuva: Outi Rantala

Pin It on Pinterest

Share This