Joskus voittoisa idea välähtää kesken arkisimman palaverin.

Näin kävi hallintojohtaja Jari Jokiselle Seinäjoki-markkinoinnin lanseerausinfossa.
– Meidän puhelinvaihde voisi vastata puheluihin ”Seinäjoki – avaruuden pääkaupunki”, Jokinen ehdotti.

Puhelinkeskus oli heti mukana tempauksessa. Täysin ilmainen markkinointiteko noteerattiin uutisissa ja sai paljon myönteistä huomiota.
– Asiakkaat tykkäsivät. Seinäjoen rohkeutta ja kekseliäisyyttä ihailtiin, muistelee puhelinvaihteenhoitaja Elina Jouppila palautetta.

Idea ja sen toteutus toi Jari Jokiselle ja puhelinvaihteelle Seinäjoen kaupungin Vuoden markkinoija 2018 -tittelin.

Ruokapalveluasiantuntija Susanna Suorauha otti vuoden alussa tavoitteekseen nostaa kouluruuan arvostusta ja parantaa ruokapalvelujen tiedotusta. Innokkaan viestijän kanssa on tehty uutisvideo, useita tiedotteita terveellisestä kouluruuasta ja entisaikojen kouluruokien teemaviikosta, kierretty maailmaa makumatkalla ja tiedotettu uudesta Rovekseen valmistuvasta Alvariina-keittiöstä.

Suorauha ei pidä soppakauhaansa kannen alla, vaan tuo ruokapalvelujen palvelua, osaamista ja ammattitaitoa ylpeästi esille. Viestintäasenne ja innostus huomioitiin Vuoden viestijä 2018 -palkinnolla.

”Tärkeintä on muistaa, että viestintä on osa kaikkien työtä.”

Viestinnän ja markkinoinnin tekojen ja ideoiden ei tarvitse olla isoja ja näyttäviä, vaan arjen pienet teot ja peruspalvelut saattavat ovat asukkaille kaikkein tärkeimpiä ja merkityksellisimpiä. Tärkeintä on muistaa, että viestintä on osa kaikkien työtä.

Kaupunki pursuaa osaamista, ammattilaisuutta, tietoa ja asiantuntijuutta. Henkilökunta omaa näkemystä, tekee upeita projekteja ja kehittää palveluita. Niistä kertomisen ja joskus ansaitusti myös hehkuttamisen esteenä tuntuu olevan vanha vitsaus: virkamiehen vaatimattomuus.

Turhaa ujostelua nujertaakseen Seinäjoen kaupungin viestintä ja markkinointi haluavat nostaa esiin vuoden tekijät ja innostaa muita miettimään, miten omaa työtä ja tärkeitä viestejä voisi tuoda esille. Tämäkin blogi julkaistaan verkkosivuilla, ei vain intrassa. Ilman oman talon viestiviä asiantuntijoita viestintä on mykkä.

Onnea Jari Jokinen, puhelinvaihde ja Susanna Suorauha! Viestimisiin!

Krista Rintala
viestintäpäällikkö

Pin It on Pinterest

Share This