Markkinoinnin pitää herättää tunteita. Koskettaa sydämen reunaa, nostaa kyynel silmäkulmaan tai vähintään hymynkare huulille. Negatiivinen tunne on yhtä tervetullut kuin ei tunnetta ollenkaan. Toimenpiteiden pitää herättää keskustelua ja rehti väittely on vain hyväksi.

Seinäjoki julistautui muutama viikko sitten avaruuden pääkaupungiksi ja sai tuntea tunteet. Ensimmäinen innostunut puhelu tuli Uudesta-Seelannista. Heti perään tuli puhelu vanhemmalta rouvalta, joka voimasanoin itseään ilmaisten kertoi olevansa  syntynyt maassa eikä missään kuussa. Silti Seinäjoki oli pääosin ihastuneiden ja hauskojen kommenttien kohteena. Ihmisten mielikuvitus ja heittäytyminen on ollut valtavaa.

Ehkä kaikkein hienointa palautetta on ollut ”Brag for Seinäjoki”-tyyppiset kommentit ja ne ihanat sydämet viestien perässä. Hymynaamat ovat hauskoja ja tunnetiloja kuvaavia, mutta kun viestin perässä on sydän, silloin ollaan aitojen asioiden äärellä. Sydän on pieni merkki, jolla on iso merkitys. Minulle se kertoo vahvasta sitoutumisesta kaupunkiin.

Lanseerauksen myötä vahvistui se fiilis, että voimme kaikki yhdessä tehdä parempaa Seinäjokea meille ja muille. Ei vain markkinointitiimi tai kaupungin virkakoneisto markkinoi kaupunkia, vaan myös me asukkaat, eri sidosryhmät ja kaikki Seinäjoki-fanit ympäri maailmaa. Kun ihmiset somessa jakavat, tykkäävät ja kommentoivat ja laittavat sen sydämen viimeiseksi, emme voi muuta kuin kiitollisena todeta, että sydän teille takaisin.

Kampanjasivullamme kerrotaan, että Seinäjoki on rohkeiden ja avoimien ihmisten energinen kaupunki. Tämän voin onnellisena allekirjoittaa täydestä sydämestäni.❤

 

Anu Männikkö, anu.mannikko(at)seinajoki.fi.

Minä markkinointipäällikkönä pidän huolta siitä, että Seinäjoki, avaruuden pääkaupunki, säilyy ihmisten mielissä ja löytyy kartalta. Kerron tekemisen meiningistä ja vahvasta asenteesta, yrittäjyydestä ja kaupungin kasvusta. Työni on siis lähes pelkkää ruusuilla tanssimista. Olen mukana tapahtumissa, konserteissa, monessa kivassa mitä kaupungissa tapahtuu. Minut löytää myös usein herkullisen ruuan parista. Sehän on Seinäjoella helppoa. Ja osaan minä olla vakavakin. Hetkittäin mietin tosi kovasti, miten tavoitan kaikki ne ihmiset, joille Seinäjoki olisi niin hyvä paikka asua, elää ja yrittää. Jos sinulla on siihen hyviä ideoita, viestittele, soita tai tule käymään. #elämäniseinäjoki

Pin It on Pinterest

Share This