Mikä on sinun Seinäjokesi? Millä sanoilla kuvailisit kaupunkia ja mitkä ovat vahvuutemme? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin haimme viime syksynä vastauksia asukkailta, opiskelijoilta, yrittäjiltä ja yhdistysväeltä sekä kaupungin luottamushenkilöiltä ja työntekijöiltä.

Saimme kysymyksiimme satoja vastauksia – tarkalleen ottaen 32 A4:ta täynnä persoonallisia ja omakohtaisia havaintoja sekä kokemuksia ja mielipiteitä Seinäjoesta. Vastauksista huokuu innostus, kotikaupunkirakkaus, ylpeys ja kyky nauraa itselle, toki myös kritiikki.

Seinäjoen uusi ilme on rakennettu vastausten perusteella. Uuden logon elementeissä näkyvät asukkaille tärkeät ja rakkaat asiat.

Tässä muutamia kyselyymme tulleita pomintoja.

Mitä ovat Seinäjoen vahvuudet:
– Hyvät virkistysmahdollisuudet, puistot, ympäröivä maaseutu ja luontoympäristö
– Aalto-keskus, upea Östermyran kartanon alue, joenranta ja Törnävän sairaala
– Hyvät junayhteydet
– Sukulaiset!
– Sopivan kokoinen kaupunki
– Nurmolaiset

Miten kuvailisit Seinäjokea?
– Rehellinen, reilu, hienostelematon
– Oman tien kulkija
– Tekee eikä meinaa
– Kehittyvä, dynaaminen, rock
– Ihmisissä on jotain makeaa rehellisyyttä ja hyvällä tavalla omanlaatuisuutta. Kyllä seinäjokisen tunnistaa seinäjokiseksi, kun sellaisen tapaa.
– Paljon fasaaneja
– Kuvaava tuttavieni välinen keskustelu: (Seinäjoelle vastikään muuttanut, Kokkolassa pitkään asunut, entinen lapualainen): ”On täällä niin köppäästä, mutta on täällä vaan niin hyvä olla!” (Turussa asuva entinen ilmajokinen): ”Niin, kuinka jotain niin köppäästä ja rumaa kuin Seinäjoki, voikin olla ikävä.”

Tutustut uuteen ihmiseen, joka ei ole koskaan käynyt Seinäjoella. Mitä kertoisit hänelle Seinäjoesta?
– Hienosta Framin kokonaisuudesta. Niin, ja kivoista seinäjokisista ihmisistä, me ollaan helposti lähestyttäviä.
– Täällä on kaikki mitä ihminen tarvitsee ja kaikki on saavutettavissa viiden minuutin etäisyydellä!
– Toivottavasti tykkäät musiikkitapahtumista, koska niitä meillä sentään on jonkin verran!
– Aktiivisena kaupunkipyöräilijänä kerron yleensä, miten siistiä kaupungissa on pyöräillä: päästä päähän tasamaata! Leveät kevyen liikenteen väylät, jotka on erotettu ajoradasta! Voit ajaa ympäri vuoden! Nurmoon ja vaikka Lapualle asti!
– Seinäjoelle tullaan tekemään se mikä luvataan – ja perustetaan kansanliike, jos ei muuten saada tehtyä. Sitten vien vieraat katsomaan painijapatsasta.

Mitä on sinun elämäsi Seinäjoki? Kerro se meille ja muille sivuillamme!

Pin It on Pinterest

Share This