Tehdään yhdessä soittolista Seinäjoelle. Ehdota siihen musiikkia!

Kun kuulin ensimmäisen kerran avaruuden pääkaupungista alkoi päässäni saman tien soida J. Karjalaisen ”mennään tsiigaan avaruuden ikkunaa”. Kommentit sosiaalisessa mediassa ovat viestineet, että en tainnut olla ainoa. Biisi on tullut muidenkin mieleen. Jäin pohtimaan, mitä muita avaruuslauluja on tehty.

Tästä innostuneena päätin tehdä Seinäjoen kaupungille oman Spotify-tilin ja sinne avaruuden pääkaupunki -soittolistan. Yllättävän moni suosikkiartistini on levyttänyt avaruudellista musiikkia. Vastaan tuli mm. Kolmannen naisen Avaruusmies esitettynä Provinssirockissa vuonna 1987. Kotimaisista suosikeistani mm. Ismo Alanko, Don Huonot, CMX, Samuli Edelmann, Juliet Jonesin Sydän, Maarit ja Eppu Normaali pääsivät soittolistalle. Ulkomaisista suosikeistani Duran Duranilta, Didolta, Serj Tankianilta, David Bowielta, Rammsteinilta, Adelelta ja Muselta löytyi sopivaa tuotantoa.

Suomalaisia ikivihreitä, kuten Rauli Badding Somerjoen Tähdet, tähdet ja Olavi Virran Hopeinen kuu, on varmasti lisääkin olemassa. Joululauluista Vesa-Matti Loirin Tähti tähdistä kirkkain pääsi mukaan ja samoin muutamia lastenlauluja.

Kuuntelin avaruuslaulujen sanoja sattumanvaraisesti, mutta markkinointikorvilla. Monia tekstejä voisi suoraan käyttää kaupungin mainoskampanjoissa. (Toki monia ei voisi, mutta lisäsin sellaisiakin listalle.) Anna Kuoppamäki toteaa lastenlaulussaan ”avaruus on koti tähtien”. Tämä sopisi asukasmarkkinointiin. Yhtä lailla me seinäjokelaiset voisimme olla avaruuden lapsia kuten Ultra Bra laulaa: ”me olemme avaruuden lapsia, tähtipölystä tehtyjä, linnunradan kiertolaisia, suuren keskellä pieniä”.

”Selälläni pallon pinnalla, alkuasukkaana avaruuden” kuuluu Seminaarinmäen mieslaulajien teksti. Niinpä, avaruuden alkuasukas olen minäkin, Seinäjoella syntynyt.

”Minä otan avaruuden viestejä vain vastaan ja niitä ystävilleni mä jaan” laulaa Aknestik. Tämä voisi kertoa siitä ihannetilanteesta, että kaupungin viestejä kuunnellaan, niistä tykkäillään ja niitä jaetaan somessa.

Avaruus-sanalla löysin paljon musiikkia. Sopivia sanoja ovat myös satelliitti, taivas, planeetta, aurinko, kuu, tähti, mars, maailmankaikkeus jne. Mutta löytyykö lauluja, jotka kertoisivat avaruus-sanan toisesta merkityksestä, TILASTA, fyysisestä tai henkisestä? Lakeus-aiheisia lauluja löysin.

Avaruuden pääkaupunki -markkinointiteema taipuu moneen ja sillä on myös lupa leikitellä. Tehdään yhdessä rennolla asenteella soittolistasta parempi. Ehdota lauluja, joilla on sopiva nimi tai osuvia sanoja. Myös ”avaruudelta kuulostavat” musiikit lisään listalle mielihyvin.

Kommentoi tai lähetä minulle sähköpostia.

Soittolistaan tästä: https://open.spotify.com/playlist/6UGHPgu23m4OvotZXqYe8y

 

Tytti Kettula, tytti.kettula@seinajoki.fi
Työskentelen viestintäsuunnittelijana avaruuden pääkaupungissa. Elämässäni rakkaita asioita ovat mm. kotikaupunkini Seinäjoki ja musiikki.

Pin It on Pinterest

Share This