Olen Valtteri Laasonen, 31-vuotias seinäjokinen elämäntapaurheilija. Perheeseeni kuuluu vaimo ja 2-vuotias poika. Työskentelen aluekehittämisen parissa konsulttifirmassa nimeltä MDI. Harratustoiminnan puolella toimin mm. seinäjokisen pyöräily- ja triathlonseuran, Ride Etelä-Pohjanmaa ry:n, hallituksessa ja vedän mm. junioreille fillarikoulua.

Muutimme perheen kanssa Seinäjoelle kun olin 3-vuotias. Kävin koulut Seinäjoella ja lukion ja armeijan jälkeen lähdin Ouluun opiskelemaan vannoen, etten varmasti palaa Etelä-Pohjanmaalle. Gradun ja harjoittelun kautta tutustuin kuitenkin niin mainioon seinäjokiseen työyhteisöön, että jouduin pyörtämään puheeni. Lopulta sain erinäisten taivuttelujen jälkeen Itä-Suomesta kotoisin olevan vaimonikin muuttamaan Seinäjoelle ja täällä sitä ollaan asusteltu kaupungissa jo seitsemän vuotta.

Olen pienestä asti tykännyt ajaa fillarilla ja maastossa. Vakavampi harrastaminen alkoi vuonna 2008, kun kaveri haastoi mukaan seikkailukisaan, jossa osa matkasta taittui maastopyörällä. Pidän haasteista enkä niistä oikein osaa kieltäytyä ja sittemmin vuonna 2010 ajelin ensimmäisen maastopyöräilykilpailun Tahkolla Nilsiässä yhdessä parintuhannen muun lajista innostuneen kanssa. On muuten hieno tapahtuma, josta saa varmasti isomman kipinän harrastukselle!

Seinäjoella on hyvä harrastaa maastopyöräilyä. Esimerkiksi Alpeilla ja Norjassa ajaneena toki riippuu aina mihin vertaa… Seinäjoen maastot opettaa oikeasti ajamaan maastopyörällä kun tasaisuudesta huolimatta kovin helppoja maastoreittejä ei ole. Seinäjoelta löytyy laaja ja hyvä polkuverkosto, mutta poluilla on yleensä aina teknisempiä osiota juurineen ja kivikkoineen, joissa hyvä maastofillari ja ajotaitojen harjoittelu on tarpeen. Joupiskalta löytyy paljon hyviä polkuja ja reittejä ihan kaikkien saavutettavissa ja ajettavissa. Elämysreiteistä mieluisimmat mielestäni ovat Seinäjoen jokirantareitti sekä Kyrkösjärven kierto (kun vain se Ilmajoen päädyn kiista saataisiin vihdoin sovittua). Pyöräilemällä niin maanteillä, hiekkateillä kuin poluilla on ehtinyt löytää ja kokea hyvällä porukalla aivan uusia paikkoja – kotikaupunki avautuu täysin uusin silmin!

Parasta Seinäjoella on tekemisen meininki – tahto tehdä asioita ja kehittyä. Toivottavasti näin on myös nyt pyöräilykaupunkina.

Pin It on Pinterest

Share This