Seinäjoen seurakunnan kiinteistöammattilaisten Mika Viitasen ja Joni Harjulan ansiosta saamme ihastella Lakeuden Ristin upeita värivalaistuksia.

Mieleenpainuvin työkeikkamme on tähän mennessä ollut Lakeuden Ristin tornin kellotaulun valojen korjaus. Numeroiden kohdalla olevat lamput olivat olleet ilmeisesti jo useita kymmeniä vuosia sammuneina ja me uusina työntekijöinä rupesimme syksyn hämärtyessä kyselemään miksi. Työtä tehdessä taisimme löytää syyn sille, miksi rikkoutuneet lamput olivat jääneet vaihtamatta: harvoin menee pupu pöksyyn, mutta tornin vanhojen lankkusiltojen päällä kurkottelu kieltämättä jännitti.

Ongelmien ennaltaehkäisy on tärkeintä työssämme. Huolehdimme, että kiinteistöt ja niiden piha-alueet pysyvät kunnossa ja ovat turvallisia käyttäjilleen. Lisämaustetta työhön tuovat seurakunnan vanhat rakennukset, joiden kujeet opitaan ajan kanssa.

Vaikka työskentelemme kiinteistöjen parissa, työmme on ennen kaikkea asiakaspalvelutyötä. Vastaamme henkilöstön tekemiin työtilauksiin ja pyrimme löytämään ratkaisun välittömästi aina kun se on mahdollista. Paras palkinto työssämme on, kun onnistumme saamaan tyytyväisen asiakkaan ja kaupan päälle iloisen hymyn – sillä jaksaa vaikka koko viikon.

Työpäivien ennakointi on mahdotonta. Etukäteen emme voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan. Toisinaan löydämme itsemme mitä ihmeellisimmistä paikoista ja juuri se on työssämme parasta. Rutiinityö ei vain sopisi meistä kummallekaan, sillä vaihtelu virkistää ja pitää mielen vireänä.

Kaveria tarvitaan tässäkin työssä ja hyvä yhteistyö työparin kanssa on tärkeää. Tiimityömme tähänastinen huippuhetki oli kirjaimellisesti tuo Lakeuden Ristin tornin kellotaulun valojen vaihto – kun korkean paikan kammo meinasi ottaa toisesta vallan, toinen hoiti homman loppuun ‒ ja torni sai taas arvoisensa ilmeen.

 

Alkuperäinen juttu on luettavissa  Lakeuden Risti -lehdessä 6/2019

Pin It on Pinterest

Share This