Seinäjoella näkyy Jussi Asun, 63, mielestä eteläpohjalainen kansanluonne: vahva yhteisöllisyys ja kökkäperinne.
– Kateuskin on meillä käännetty terveeksi kilpailuksi. Tänne tulleilla on ollut ymmärrystä liike-elämästä. Seinäjoen päätöksenteossa on aina ollut hyvä konsensus. Asioissa ei ole ollut turhaa takkuamista.

Hän muutti syntymäpaikastaan Ylistarosta Seinäjoelle ensin opiskelemaan ja sitten työn perässä.
– Olin maakuntalehti Ilkan palveluksessa yli 40 vuotta. Kuvaosaston esimiehenä työskentelin kolmisenkymmentä vuotta.

Jäätyään maakuntalehden tehtävistä eläkkeelle toinen työ muusikkona ja lauluntekijänä on pitänyt kiireisenä.
– Meneillään on kolme tai neljä projektia, soittajia eri kokoonpanoissa on eri puolilta Suomea. Muusikkoverkostoista on ollut hyötyä, kun olen hakenut ammattisoittajia.

Seinäjoen sijainti on loistava, tänne on helppo tulla. Seinäjoen parhaita puolia ovat vilkas kulttuurielämä ja seuratoiminta.

Hän pitää myös siitä, että kaikki tarvittavat palvelut ja kaupat löytyvät lähietäisyydeltä. Edullinen hintataso houkuttelee ihmisiä ostoksille muualtakin.
– Kilpailu pitää hinnat edullisina. Tytärpuolikin tulee usein Helsingistä Seinäjoelle shoppailemaan.

Jussi esittelisi ulkopaikkakuntalaiselle Seinäjoen puistoalueet ja Aalto-keskuksen. Kauniita kävelyreittejä löytyy paljon ja hän toivookin, että kaupunki pitää reitit hyvässä kunnossa. Apila-kirjasto on hänen ja monen muun seinäjokisen mielestä omaa luokkaansa.
– Meidän ylpeys on kirjasto. Sinne on mukava viedä vieraita ja myös lapsenlapset haluavat sinne aina, kun tulevat käymään.


Teksti ja kuva: Outi Rantala

Pin It on Pinterest

Share This