Keskustorin kannen rakentaminen on aloitettu. Se avataan kaupunkilaisten käyttöön joulun avajaisiin.  Torin pinta kuvioidaan räsymattokuvioisella kivetyksellä. Kivetys on myös lämmitettävä, jolloin torialueella ei tarvitse liukastella talvisin.

”Uusi tori on toiminnallinen tapahtumatori ja toivomme, että sula toriaukio houkuttelee myös talvella eri tahoja tapahtumien järjestämiseen. Luomme tapahtumille toimivat puitteet ja toiveenamme on, että tori paikkana kiinnostaa ja innostaa kaupunkilaisia, yhteisöjä ja yrityksiä järjestämään toimintaa ja osallistumaan tapahtumiin”, kertoo torin toiminnallista suunnittelua eteenpäin luotsannut vuorovaikutussuunnittelija Kirsi Mattila Seinäjoen kaupungilta.

Torin pintarakenteen urakoinnista vastaa Rakennus K. Karhu. Torikansi rakennetaan vaiheittain, mutta koko torialue pidetään suljettuna yleisen turvallisuuden takia. Torin pintarakenne jaksotetaan urakka-alue lohkoihin, jotta työmaasta koituvat haitat olisivat mahdollisimman vähäisiä. Kukin lohko jakautuu neljään päätyövaiheeseen:

1. Parkkihallin ympärysalueen kaivuut ja –täyttötyöt sekä parkkihallin kannen täyttötyöt tekniikka-asennuksineen
Arvioitu työaika: helmikuu-kesäkuu

2. Asfaltointi
Arvioitu työaika: toukokuu-elokuu

3. Sulanapitojärjestelmä ja kuitubetonilaatta
Arvioitu työaika: toukokuu-syyskuu

4. Torin kiveys
Arvioitu työaika: kesäkuu-lokakuu

Tulevat työvaiheet aiheuttavat jonkin verran muutoksia kaupunkilaisten kulkureitteihin, esimerkiksi kulut torialueen lähellä sijaitseviin liiketiloihin elävät hieman työvaiheiden mukaisesti. Maanalaiseen pysäköintilaitokseen kuljetaan aidattua kävelyreittiä pitkin. Kerromme lisää kulkuyhteyksien muutoksista näillä sivuilla.

Havainnekuvassa näkymä Keskustorille Puskantieltä katsottuna.

Valoa Design Oy
Kuvat tarkentuvat kevään 2018 aikana.

Pin It on Pinterest

Share This