Sinä äiti tai isä, kasvattaja, huoltaja, setä, täti, eno tai läheisestä nuoresta välittävä aikuinen, milloin viimeksi keskustelit nuoresi kanssa alkoholin käytöstä tai fiksuista tavoista pitää hauskaa? Jos edellisestä juttuhetkestä on vierähtänyt aikaa tai sitä ei ole koskaan käyty, nyt on oikea hetki.

Ensi viikolla vietetään vappua ja kesä tulee kohisten. Pian päättyvät koulut ja vihdoin se kesälomakin alkaa. Kesän myötä nuorten vapaa-aika lisääntyy ja sen myötä hauskanpidolle ja kavereiden kanssa hengailulle on taas enemmän aikaa. Ja sehän on sitä kesää ja lomailua parhaimmillaan! Mutta. Valitettavan usein vapaa-ajan viettoon liittyy alkoholi, myös alaikäisillä. Alaikäisten alkoholinkäyttö onkin puhuttanut seinäjokisia erityisen paljon viime kesästä lähtien.

Vanhempien rooli nuorten alkoholinkäytössä ja juhlinnassa on sekä olla esimerkkinä että läsnä, myös nuorten itsensä mielestä. Sen lisäksi, että keskustellaan nuoren kanssa fiksuista tavoista juhlia, seinäjokiset nuoret toivovat vanhempia myös paikan päälle kesätapahtumiin. Jo pelkkä vanhempien läsnäolo rauhoittaa tilannetta ja lisää yleistä turvallisuuden tunnetta.

Keskustelu vastuullisesta juhlimisesta on tärkeää, mutta aikuiset voivat nyt vaikuttaa muutenkin: osallistumalla vapaaehtoiseksi turvaamaan nuorille mukavaa festarikokemusta. Seinäjoen kaupungin Festaripakka ja Ehkäisevä päihdetyö Ehyt ry rekrytoivat vapaaehtoisia aikuisia jalkautumaan Solar Sound festarin yhteyteen 3.-4.8.2018. Jalkautuminen tapahtuu ohjatusti tapahtuma-alueen porttien ulkopuolella klo 18-06 välisenä aikana työvuoroissa. Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä: www.ehyt.fi/festarivapaaehtoinen. Voit myös lähettää sähköpostia miia.hietaniemi@ehyt.fi tai soittaa p. 050 571 4818 kysyäksesi lisää.

Riemullista vappua ja kesän odotusta!

Terveisin,

Sanna Martin, viestintäassistentti, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yksikkö

Seinäjoen kaupungin Festaripakka on ehkäisevän päihdetyön toimintamalli, joka edistää vastuullista juhlintaa, anniskelua ja vanhemmuutta. Toiminnalla pyritään ehkäisemään nuorten päihteiden käyttöä ja lisäämään turvallisuutta. Seinäjoen kaupunki kannustaa kohtuulliseen juhlimiseen ja hyvään juhlatuuleen. Festaripassi sisältää nuorten ideoimia ohjeita fiksuun festarikäyttäytymiseen.

Pin It on Pinterest

Share This