Olen hämmästynyt, miten kansainvälinen kaupunki Seinäjoki oikein on. Keväällä yhden viikon aikana juttelin saksalaisen toimittajan kanssa, ohjasin kenialaista terveyden edistämisen opiskelijaa ja osallistuin kiinalaisen vierailijan tapaamiseen. Kyseisen viikon aikana tuli puhuttua paljon englantia. Terveyden edistäminen on hyvin kansainvälistä toimintaa Seinäjoella tänä päivänä. Tietoja on vaihdettava ja saatava ulkomaita myöten.

Tänä syksynä olemme saaneet vieraita ulkomailta. Vierailijaryhmät ovat tutustuneet Seinäjoella tehtävään työhön lasten ja nuorten lihavuuden ja ylipainon ennaltaehkäisemiseksi. Aluksi syyskuun lopussa saimme vieraita Ruotsista Luleåsta. Tämä useamman hengen delegaatio sai kuulla asiantuntijapuheenvuoroja Seinäjoen eri toimialoilta ja he pääsivät opintokäynneille päiväkotiin ja peruskouluun. Toinen vierailijaryhmä saapui totuttuun tapaan Etelä-Koreasta Soulista. Samankaltainen ryhmä oli käymässä meillä viime vuonnakin. Nyt vierailijaryhmään kuului mm. koulujen rehtoreita, jotka toteuttavat Seinäjoella tehtävää työtä omassa kotimaassaan. Tälle delegaatiolle järjestettiin neljän päivän tutustumisjakso Seinäjoella.

Tämän lisäksi myös me, Seinäjoen kaupungin työntekijät, viemme omaa tietoamme ja osaamistamme ulkomaille. Toinen Ulla käy puhumassa Seinäjoella tapahtuvasta Lihavuus laskuun -ohjelmasta Portossa Portugalissa. Lokakuun alussa myös minä pääsin kertomaan Islannin Reykjavikiin Pohjoismaiden yhteiseen konferenssiin Seinäjoen mallista lasten ja nuorten lihavuuden ja ylipainon ennaltaehkäisemiseksi. Oli todella mielenkiintoista saada kuulla muiden Pohjoismaiden puheenvuorot Promo Kids -seminaarissa. Sieltä voimme saada uusia työkaluja myös täällä Seinäjoella tapahtuvaan työhön. Vaikka vauhti ja kiinnostus onkin välillä kova, on hienoa huomata, miten hyvää työtä täällä Seinäjoella meidän omat ammattilaiset oikein tekevät. Suurin kiitos käytännön työstä kuuluu neuvoloiden, päiväkotien ja koulujen työntekijöille.

Lopuksi haluan vielä muistuttaa yhdestä kansainvälisestä foorumista Seinäjoella. Seuraava Healthy Kids of Seinäjoki -konferenssi järjestetään 12.-14.3.2019. Tervetuloa mukaan! Lue lisää konferenssista: www.healthykidsofseinajoki.fi

Ulla Ollinkoski,
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
Seinäjoen kaupunki

Pin It on Pinterest

Share This