Meitä on kaksi persoonaa: Huutis ja minä. Huutiksella on iso ego, minulla vain lukiolaispojan haaveet, sanoo seinäjokelainen nouseva rap-artisti Veeti Huutoniemi.

Vaatteista, rap-musiikista ja elokuvista se lähti. Isoista pöksyistä ja isosta asenteesta, ihastumisesta hip hop -kulttuuriin, jossa saa näkyä. Sitten vaatteilla leveily jäi ja tilalle tuli pakko kirjoittaa.
– Yläkoulussa kirjoitin ensimmäiset riimit ja revin paperin saman tien kappaleiksi. Lukiossa kokeilin uudelleen ja sain aikaan kokonaisen biisin, kertoo seinäjokelainen Veeti Huutoniemi (18).

Ensimmäiseksi koeyleisöksi pääsi musiikinopettaja-äiti, joka tykkäsi. Vielä samana päivänä kaksikko varasi ajan studiolta ja Veetistä tuli Huutis.
– Julkaisin kappaleen netissä ja se lähti järkyttävää vauhtia jakoon. Ajattelin, että kävipä se äkkiä ja olin hiton ylpeä. Onneksi aika pian tajusin, että nyt täytyy harjoitella lisää, hän sanoo.

”Myötähäpeää sun normiriimeist”

Veeti rupesi tietoisesti opiskelemaan riimittelyä ja aloitti YouTubessa Huutista-sarjan, jossa hän rimmailee mahdollisimman teknisesti pilke silmäkulmassa.
– Suomessa on tällä hetkellä paljon räppäreitä, mutta vain muutama sellainen, jolla on riimit teknisesti hallussa eli biiseissä muutakin kuin menevä kertosäe. Tällä ajattelin erottua joukosta, hän suunnittelee.
Kunnianhimoinen oppimistavoite on tuottanut tulosta. Jokaisen julkaisun jälkeen lähipiiri Seinäjoella ja suuri yleisö verkossa antavat palautetta kehittymisestä.  

Spotifyssa on julkaistuna nyt viisi kappaletta, joista parhailla on reippaasti toistasataatuhatta kuuntelijaa. Biiseissä Veeti kertoo elämästään päiväkirjamaisesti, mutta isotellen, kuten rap-kulttuuriin kuuluu.
– Huutis on aika ärsyttävä. Äitikin aina sanoo, että et sinä Veeti ole tuommoinen ihminen. Kärjistetty totuus minusta se kuitenkin on, artisti sanoo.

Teksti: Anne Kohtala
Kuva: Tuukka Kiviranta

Tutustu Seinäjoki lennossa! -julkaisuun: https://www.intoseinajoki.fi/tiedostopankki/342/Seinajoki_lennossa.pdf

Pin It on Pinterest

Share This