Silmäilen tällä hetkellä auki olevia kunnan- tai kaupunginjohtajan virkoja. Ulvila, Kittilä ja Alavieska tarvitsevat vahvaa hallinto-, talous- ja johtamisosaajaa. Mitäs muita johtavia virkamiehiä nyt haetaan? Ainakin talous- ja hallintojohtajaa Uuraisille, talousjohtajaa Pornaisille ja Siilinjärvelle, peruspalvelujohtajaa Taivassaloon ja teknistä johtajaa Lestijärvelle.

Kelpoisuusvaatimuksia riittää, mutta ihmettelen hakuilmoitusten kevyttä suhtautumista viestinnän ja markkinoinnin taitoihin. Tämän päivän kisassa pisteet kuitenkin menevät sekä Pornaisille että Lestijärvelle, joilla mainitaan vaatimuksissa myös viestintä.

Kunnanjohtaja voi olla kunnan kovin markkinoija

Niinpä huutelenkin täältä ”hox hox arvoisat päättäjät ja virkamiehet”. Tämän päivän kunnan- tai kaupunginjohtaja täytyy olla viestinnän ja markkinoinnin moniottelija. Täytyy osata puhua ja kirjoittaa sujuvasti ja ymmärrettävästi, täytyy esitellä valtakuntaansa kiinnostavasti, täytyy uskaltautua vuoropuheluun kuntalaisten kanssa niin livenä kuin somessakin. Täytyy myydä!

Ja samat vaatimukset pätevät myös muihin johtaviin virkamiehiin. Viestintä- ja markkinointitaidot täytyy liittää kiinteästi kunnan toimintaan joka tasolla ja esimiehet ovat siinä avainasemassa.

Eli kun seuraavan kerran kokoonnutte miettimään kelpoisuusvaatimuksia, hakutekstejä ja hakutapaa, liittäkää luovuus ja rohkeus prosessiin. Pyytäkää esimerkiksi hakemukset videoina, katsokaa sosiaalisen median historiaa ja kysykää tulevaisuudesta. Minä toivottelen tsemppiä kaikkiin hakuihin. Meilläkin on pian edessä iso haku kaupunginjohtajan jäädessä eläkkeelle. Jään pohtimaan, miten avaruuden pääkaupunki hakisi ylikomentajaa…

Anu Männikkö, anu.mannikko(at)seinajoki.fi.
Markkinointipäällikkö

#seinäjoki #avaruudenpääkaupunki #ulvila #kittilä #alavieska #uurainen #pornainen #siilinjärvi #taivassalo #lestijärvi #kunnanjohtaja #kaupunginjohtaja #rekrytointi

 

Pin It on Pinterest

Share This