”Houston, mulla on nyt ongelma.”
Suomalainen kaupunki- hyvä paikka asua, elää ja yrittää. Suomalainen kaupunki- hommat toimii, systeemit pelittää. Seinäjoki istuu tähän joukkoon vallan mainiosti. Katsoppa vastaavan kokoisten kaupunkien markkinointijulistuksia. Vaihda vieraan kaupungin nimen päälle Seinäjoki ja jatka sujuvasti lukemista. Hyvin sopii. Me olemme niin samiksia.

Mutta raaputetaanpa pintaa.. Löytyykö meiltä jotain omaa, spesiaalia ja erottuvaa?
Asenne, check.
Ilmapiiri, check.
Kaupunki, check.

”Miettiny jo pitkään sitä mistä löydän uuden kodin. Mukaan otin nahkabootsit sekä faijan stetsonin.”
Onko oikeastaan niin, että meidän odotetaankin nousevan paljon korkeammalle? Kukaan ei taida odottaakaan meiltä mitään ihan tavallista ja keskinkertaista. Maailmalla on monta cowboyta, jotka eivät vielä yksinkertaisesti tiedä tämän kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista. Meidän täytyy herättää vieraissa kiinnostusta ja uteliaisuutta.  Ja saada tutut tuntemaan ylpeyttä ja yhteenkuuluvuutta.

”Pannaan kunnolla tuulemaan. Ei tultu tänne ennakkoluulemaan. Iske niin kuin hurrikaani .”
Täytyy miettiä jotain isoa, out of the box.  Meidän täytyy rikkoa perinteitä. Rikkoa kaavaa. Edesmennyttä Stephen Hawkingia lainaten nostaa katseet ylös tähtiin, ei alas jalkoihin. Iskeä niin kuin hurrikaani.

Ja huomataanko me pian ”Girls ’n’ boy. Me ei seistä enää varjois.”?

Anu Männikkö, anu.mannikko(at)seinajoki.fi. Lainaukset ja innoitusta tähän blogiin antoi Haloo Helsinki! ft. JVG – TEXAS

Minä markkinointipäällikkönä pidän huolta siitä, että Seinäjoki säilyy ihmisten mielissä ja löytyy kartalta. Kerron tekemisen meiningistä ja vahvasta tahdosta, yrittäjyydestä ja kaupungin kasvusta. Työni on siis lähes pelkkää ruusuilla tanssimista. Olen mukana tapahtumissa, konserteissa, monessa kivassa mitä kaupungissa tapahtuu. Minut löytää myös usein herkullisen ruuan parista. Sehän on Seinäjoella helppoa. Ja osaan minä olla vakavakin. Hetkittäin mietin tosi kovasti, miten tavoitan kaikki ne ihmiset, joille Seinäjoki olisi niin hyvä paikka asua, elää ja yrittää. Jos sinulla on siihen hyviä ideoita, viestittele, soita tai tule käymään. #elämäniseinäjoki

Pin It on Pinterest

Share This