”Jos Seinäjokea pitäisi kuvata parilla sanalla, ne olisivat innokkuus ja energisyys. Täällä tuntuu tapahtuvan kaikkialla ja ihmiset lähtevät mukaan kaikenlaiseen toimintaan.

Muutimme Seinäjoelle Helsingistä työn perässä. Irlannista kotoisin oleva mieheni Alan on taiteilija ja minä työskentelen kaupungin kulttuuripalveluissa projektikoordinaattorina.

Parasta Seinäjoella ovat tapahtumat. Osallistumme erityisesti kulttuuritapahtumiin ja lastentapahtumiin. Kahden pienen lapsen äitinä MLL:n perhekerho on meille todella tärkeä paikka, jossa olemme tutustuneet seinäjokelaisiin ja päässeet mukaan paikalliseen elämänmenoon. Muita mainioita paikkoja ovat Apila-kirjasto ja tietenkin taidekeskus Kalevan navetta.

Työ ja perhe sekä Kurikassa asuvat vanhempani ovat kiinnittäneet meidät tänne nopeasti. Täällä elämä on jotenkin niin helppoa.”  – Pii Anttila

”Olen maalaispoika ja kotoisin Irlannin Tipperarysta, joten kotiutuminen Seinäjoelle on ollut vaivatonta. Taiteilijana voin työskennellä missä tahansa ja mistä tahansa, joten lähtö Helsingistä oli helppo. Minut on otettu Seinäjoella hyvin vastaan ja olen saanut tehdä erilaisia taideprojekteja.

Seinäjoki on yllättävän kansainvälinen. Pelaan rugby-joukkueessa, jossa meitä Suomeen maailmalta päätyneitä on muitakin. En puhu suomea, ja koska suomalaiset ovat aika ujoja, ”sisäpiiriläiseksi” pääseminen on itsestä kiinni: pitää vain mennä mukaan, esitellä itsensä ja olla avoin. Tykkään Seinäjoen vireästä kulttuurielämästä, johon suurtapahtumat tuovat mukavaa säpinää.

Seinäjoen luontokohteet, kuten vaikka Paukanevan pitkospuut ja Jouppilanvuori, ovat upeita. Kantakaupunkia ympäröivät Nurmo, Peräseinäjoki ja Ylistaro ovat todella kauniita maalaismaisemia.

Minusta tuntuu, että olemme tulleet jäädäksemme. Seinäjoki on mahtava paikka – jopa toukokuun lumimyrskyssä.”  – Alan Bulfin

Pin It on Pinterest

Share This