Marjukka ja Petri Puskan sekä kolmen pojan Oton, Joonan ja Tuukan tummatiilinen koti kohoaa mäennyppylällä Riskunmäessä. Ympärillä on tiivis 60 omakotitalon yhteisö. Mäen päältä avautuu avara maalaismaisema – ollaanhan nyt avaruuden pääkaupungissa Seinäjoella. ”Täällä on tilaa, väljyyttä ja rauhaa. On tilaa itselle, perheelle ja ystäville. Ihan omanlaisensa turvallisuuden tunne luo yhteisöllisyyttä, kun tuntee kaikki naapurit”, Marjukka Puska kertoo.

Perhe muutti Peräseinäjoen kaupunginosaan Riskunmäkeen noin 15 vuotta sitten. Kun perhe kasvoi, muutto Seinäjoen keskustassa sijainneesta rivitalosta tuli ajankohtaiseksi. ”Siinä vaiheessa oli aika selvää, että Peräseinäjoelle tullaan, ja kun sopiva omakotitalokin löytyi, ei kauaa tuumattu, Petri Puska muistelee. ”Täällä on tilaa myös äänelle!” Marjukka nauraa, kun Oton ja naapurin poikien pelisessio olohuoneen nurkassa äityy välillä kovaääniseksi. ”Mutta aina on kaverit lähellä, mikä on hieno juttu!”

”En pidä matkaa ollenkaan pahana. Peräseinäjoen keskustaan on 10 kilometriä. Ollaan oikein hyvässä paikassa tässä keskellä, ja Seinäjoelta löytyy ihan kaikki mitä tarvitaan”

Puskat käyvät töissä Seinäjoella. Marjukka työskentelee sairaanhoitajana Seinäjoen keskussairaalassa ja Petri ilmastointiasentajana. Työmatkaa Seinäjoen keskustaan kertyy 25 kilometriä. ”En pidä matkaa ollenkaan pahana. Peräseinäjoen keskustaan on 10 kilometriä. Ollaan oikein hyvässä paikassa tässä keskellä, ja Seinäjoelta löytyy ihan kaikki mitä tarvitaan”, Petri sanoo.

Lyhyen matkan päässä perheen kodista sijaitsevat kyläyhteisön sydämet Alaviitalan alakoulu ja nuorisoseurantalo Sovintola, joka on myös tärkeä harrastuspaikka vanhemmille ja lapsille. ”Itse käyn pelaamassa sählyä kahdesti viikossa naisporukassa, jossa ikähaarukka on teineistä mummuihin”, Marjukka sanoo. ”Ja omilta portailta pääsee pururadalle. Se ei ihan joka paikassa onnistukaan”, Petri lisää.

Lisätietoja mm. Riskunmäen tonteista kaupungin verkkosivuilta:
http://www.seinajoki.fi/asuminenjaymparisto/tonttitori.html

Lisätietoja tonteista antaa myös palveluvastaava Tarja Karhu p. 06 416 2250, 040 528 6985 tai tarja.karhu@seinajoki.fi.

 

Pin It on Pinterest

Share This