Jokiset haaveilivat omakotitalosta avaralla tontilla, jossa on tilaa leikille ja puuhastelulle. Se toteutui avaruuden pääkaupungissa Seinäjoella.

3-vuotias Julius Jokinen pyörii olohuoneen matolla kuin väkkärä ja heittää perään pari kuperkeikkaa.
-Poika käy nallepainissa treenaamassa liikkeitä, avaa isä Jussi Jokinen poikansa äkillisen esiintymisinnon syytä.

Pian pikkusisko Julia, 2, on samalla matolla matkimassa veljeään ja väläyttää väliin valloittavia tähtihymyjä. Ehkäpä seuraava painijasukupolvi nousee Seinäjoen Ritamäestä!

Jussi ja Jenna Jokinen muuttivat harmaaseen kivitaloonsa Ylistaron kaupunginosassa sijaitsevaan Ritamäkeen vähän yli vuosi sitten. Olohuoneen ikkunasta avautuu näkymä läheiseen metsikköön. Mäennyppylälle johtavan kadun varrelta näkyy pohjalaista kylä- ja peltomaisemaa. Jonkin matkan päässä avaruutta halkoo Kyrönjoki.

Isolla tontilla on tilaa harrastaa, puuhastella ja leikkiä.
-Meille oli tärkeää, ettei omasta ikkunasta tarvitse katsella naapurin keittiöön, Jussi sanoo.

Naapurustossa on 11 taloa, joissa lähes jokaisessa on pieniä lapsia. Ylistaron koulukeskukseen on matkaa vain kilometri.

Jokisille oli selvää, että kun perhe kasvaa, talo nousee Ylistaroon, josta molemmat ovat kotoisin. Lukion jälkeen Jenna muutti joksikin aikaa Tampereelle yliopisto-opiskelujen perässä. Ala vaihtui kuitenkin käytännönläheisempiin merkonomiopintoihin ja kotiseutu houkutteli takaisin.
-Tykkään näistä ihmisistä ja elämäntyylistä täällä, perheyrityksessä projektisihteerinä työskentelevä Jenna kertoo.
-Täällä on tilaa omalle rauhalle, perheelle ja maalaisjärjelle. Meidän molempien vanhemmat asuvat myös Ylistarossa, joten arjen tärkeä apu on lähellä.

Avaruudessa on vetovoimaa, sillä Jussin siskon perhe on muuttamassa Helsingistä takaisin kotilakeuksille.

-Ei heitä ole edes hirveästi tarvinnut houkutella. Ylistaro on keskellä todella hyvää työssäkäyntialuetta Seinäjoen ja Vaasan välissä, uudessa työpaikassa huoltoasentajana hiljattain aloittanut Jussi sanoo.

Vapaa-aikanaan pariskunta harrastaa liikuntaa: Jenna pelaa lentopalloa 3.-sarjassa ja Jussi salibandyä 5.-divisioonassa. Jussi kuuluu sopimuspalokuntaan ja käy syksyisin hirvimetsällä. Asuntoalueen naiset pitävät toisiinsa yhteyttä WhatsApp-ryhmässä, kun tarvitaan juttu- tai ulkoiluseuraa.

Molemmat käyvät Seinäjoella töissä. Jenna vie lapset aamulla työmatkan varrella sijaitsevaan Halkosaaren päiväkotiin ja hakee heidät paluumatkalla. Moni arjen asia hoituu Seinäjoella.
-En pidä 25 kilometrin ajomatkaa ollenkaan pahana. Ajomatkan aikana on hyvin aikaa omille ajatuksille, Jenna sanoo.

 

Lisätietoja mm. Ritamäen tonteista kaupungin verkkosivuilta:
http://www.seinajoki.fi/asuminenjaymparisto/tonttitori.html

Lisätietoja tonteista antaa myös palveluvastaava Tarja Karhu p. 06 416 2250, 040 528 6985 tai tarja.karhu@seinajoki.fi.

Pin It on Pinterest

Share This